Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera kan ride sig til sommerens OL i Tokyo. Foto: Mette Kristensen

Nordjysk OL-kandidat red andenplads hjem i Herning

Carina Cassøe Krüth fra Hobro red både fredag og lørdag formiddag to andenpladers hjem ved en international dressurkonkurrence i Herning.

Jagten på en OL-billet er gået ind for den 35-årige berider Carina Cassøe Krüth fra Hobro. Sammen med den 9-årige hoppe, Heiline's Danciera, eller blot "Danse" er hun nemlig en del af den danske landsholdtrup i dressurridning, og en af de syv, der kæmper om tre pladser på det hold, der skal repræsentere Danmsrk ved sommerens OL i Tokyo.

Frem mod den endelige udtagelse skal de OL-kandidaterne mødes ved tre internationale stævner, og de første konkurrencer rides her i weekenden ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning Messecenter. Fredag formiddag var ekvipagen i ilden for første gang, da de red som nummer tre i Grand Prix-klassen, og de lagde sig strakas i spidsen af konkurrencen med en score på 76,413.

Den position holdt den nordjyske ekvipage, indtil fjerdesidste rytter havde været på banen. Det var danske Cathrine Dufour, som på vallakken Bohemian red sig ind på en sikker førsteplads med scoren 83,043. Ingen af de sidste tre ryttere kunne true de to førende danskere, og dermed endte Carina Cassøe Krüth og "Danse" med at tage andenpladsen hjem. Ekvipagen red igen lørdag, hvor det gælder Grand Prix Special. Også her vandt ekvipagen en anden plads. 

Landsholdsrytteren skal mødes igen i slutningen af april og i begyndelsen af juni ved to stævner i Tyskland. Herefter vil landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, baseret på ekvipagernes præstationer, udtage de tre, der skal med til Tokyo.

03:03

Forud for stævnet i Herning mødte vi Carina Cassøe Krüth. Se indslaget om OL-drømmene her.

Luk video