På spil i årevis: Serie-indbrudstyv anholdt i telt

Den 38-årige mand har begået adskillige indbrud i sommer- og kolonihavehuse i en række jyske kommuner.

I oktober kunne midt- og nordjyske sommerhusejere ånde en smule lettet op.

Her blev en 38-årig mand, der har hærget sommerhus- og kolonihave-områder i en sand indbrudsbølge over en årrække, nemlig anholdt i Silkeborg.

Nu har Anklagemyndigheden rejst tiltale mod ham for hele 67 indbrud og indbrudsforsøg i ferieboliger i Skive, Silkeborg, Syddjurs, Mariagerfjord og Viborg kommuner.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi onsdag formiddag i en pressemeddelelse.

Her lyder det samtidigt, at de mange indbrud strækker sig helt tilbage til 2020.

Boede i telt

Ifølge TV Midtvest er der tale om en hjemløs mand, der i årevis har boet i et godt skjult festivalstelt, som politiet endelig fandt frem til i et skovområde ved Truust. 

- Der var så fugtigt derude, at hundepatruljen stod i vand til knæene. De var ved at vende om, da en af hundeførerne fik øje på et telt. Der lå han og sov, sagde Morten Bujakewitz, der er vicepolitiinspektør hos lokalpolitiet i Silkeborg, tilbage i oktober.

Smykker og fiskeudstyr

Manden skulle ifølge tiltalen have 'stjålet en blanding af kontanter, smykker, jagt- og fiskeudstyr, elektronikudstyr og en lang række andre koster til en samlet værdi, der overstiger 300.000 kroner.'

Den 38-årige mand er fra Litauen og har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i oktober.

På daværende tidspunkt var han allerede sigtet for 20 indbrud. 

Manden skal for Retten i Viborg i begyndelsen af maj, hvor der nedlægges påstand om udvisning af landet med indrejseforbud i 12 år. 

Den litauiske mand, der har været på spil i Nord- og Midtjylland, blev fundet i et festivalstelt, som lå godt gemt væk i en skov syd for Silkeborg.

Her er de lokale sommerhus-ejere glade for, at manden er bag lås og slå. Se hele indslaget herunder.


Seneste nyt

fra Nordjylland