Seneste nyt:

Villavej amok i julelys: - Der er nok gået sport i den

På en nordjysk villavej kæmper otte huse en kamp om lyset i mørket.

I dagslys er der formentlig mange, der har kørt forbi Vibevej i Assens syd for Mariagerfjord, uden at bemærke noget særligt. 

Det er dog en helt del sværere at undgå at lægge mærke til vejen, når først mørket har sænket sig. For alle vejens beboer har pyntet deres huse op med julelys. Og det har man altså ikke gjort halvhjertet.

quote Vi gør det jo for at sprede glæde.

Nikolaj Christensen

Det hele startede, da Nikolaj Christensen flyttede til vejen med sin familie for fire år siden. Med sig tog han sin tradition for at pynte sit eget hus op til jul.

- Jeg startede med at pynte huset for cirka ni år siden. Dengang var det slet ikke så meget, som det er i dag, siger Nikolaj Christensen.

I år har Nikolaj Christensen brugt omkring 4.000 kroner på nyt julepynt til huset.
I år har Nikolaj Christensen brugt omkring 4.000 kroner på nyt julepynt til huset.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard / TV2 Nord

Men det har udviklet sig lige så stille, og siden Nikolaj Christensen flyttede til Assens har julelysene spredt sig på Vibevej. I år er alle otte huse på vejen mere eller mindre pyntet op.

- Jeg hev fat i min nabo og tog ham med i Harald Nyborg, fordi jeg syntes, han skulle have en lyskæde på huset. Han mente, at det slet ikke var noget for ham, men da vi så kom ud i butikken, var han som en to-årig i Fætter BR, siger Nikolaj Christensen.

Venskabelig konkurrence skaber godt naboskab

Længere nede ad Vibevej bor Lars Boye Jensen. Han har heller ikke været meget for julelys på huset, før Nikolaj Christensen flyttede til vejen.

- Så kunne jeg mærke, at Nikolaj gerne ville have, at han havde mest julepynt. Og så gik der lige pludselig lidt sport i at have mere end Nikolaj. Derfor er udviklingen galoperet i løbet af de sidste par år, siger Lars Boye Christensen med et smil.

Den venskabelige konkurrence mellem de to naboer trak resten af vejen med sig, og det har dannet grobund for et godt naboskab.

Lars Boye Jensen forventer en ekstraregning på omkring ti kroner per dag i december.
Lars Boye Jensen forventer en ekstraregning på omkring ti kroner per dag i december.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard / TV2 Nord

- Jeg synes, det er dejligt, at naboerne kommer hinanden ved. Vi har en vejfest hvert år til sommer, og så går vi og hygger med julelysene til vinter og ser, hvem der kan få mest på huset i denne omgang, siger Lars Boye Jensen. 

Men hvem har så mest lys oppe i år? 

- Der må jeg nok erkende, at den tager Lars i år, siger Nikolaj Christensen foran Lars Boye Jensen, der ikke har noget imod at tage titlen for mest julepyntede hus.

- Men mon ikke Nikolaj kommer stærkt tilbage næste vinter, svarer Lars Boye Jensen.

Minibusser med pensionister

I løbet af den times tid TV2 Nord bruger på Vibevej kommer der cirka en håndfuld biler forbi bare for at se de mange lys. Og det også med til at få Nikolaj, Lars og alle de andre naboer på vejen til at gøre ekstra meget ud af lysene.

- Vi gør det jo for at sprede glæde. Jeg har selv to børn, der elsker det, og hver dag kan vi se folk der kommer gående eller kørende op ad vejen, som kun er kommet denne vej for at se lysene, siger Nikolaj Christensen.

Han kommer tit i tale med byens borgere, der tit kigger forbi på gåben.

- For et år siden havde vi besøg fra et plejehjem i Hobro. De kom i tre minibusser bare for at se vores vej. Og man kunne bare se og mærke den glæde i de gamle mennesker, hvor flot og fint, de synes, det var. Det er det hele værd, siger Nikolaj Christensen.

Han har allerede planer om at tage titlen om at have mest lys tilbage næste år, men hvordan vil han ikke ud med.

- Det er nogle planer, jeg holder lidt for mig selv. Jeg vil ikke give naboerne en fordel i kapløbet, siger Nikolaj Christensen. 

Se flere billeder af den juleoplyste gade i videoen her: