Onsdag var godt 100 pensionister til julefrokost Foto: Jesper Lange

100 pensionister til julefrokost

Selvom man er lidt oppe i årene, kan man godt nyde en god fest. En gruppe social- og sundhedshjælpere fra Nørresundby har taget initiativ til en lidt speciel julefrokost, hvor godt 100 af byens ældre borgere var i dag inviteret.

Maden fejlede bestemt ikke noget. Og det samme kunne man sige om stemningen.

- Jeg synes, de gør så meget for os. Nu kan man se, hvor flot der er pyntet op, siger Inga Nielsen, der er pensionist, til TV2/Nord.

Onsdag var godt 100 ældre samlede til en julefrokost arrangeret af en gruppe social- og sundhedsassistenter fra Nørresundby. Og for tredje år i træk var julefrokosten til glæde for både personale og de ældre.

- De synes, det er rigtig, rigtig hyggeligt. Man kan også se, når de kommer, at de simpelthen er så glade. De er lige så glade, som vi er. De har glæde sig til i dag, og det har vi også, siger social- og sundhedsassistenten Helle Bay Svensson til TV2/Nord.

Julefrokosten var et tilbud til de ældre, der ikke bor på plejehjem og som derfor ikke har så meget socialt samvær med andre.

- I hjemmeplejen er beboerne ikke så meget sammen med andre, som de er på et plejehjem. I hjemmeplejen sidder de jo hver for sig, og mange sidder også alene. Så det her er en måde at være sammen på, og måske også skabe nogle relationer, som forhåbentligt også varer ind i det nye år. Det kunne i hvert fald være dejligt, siger Helle Bay Svensson.

Og social- og sundhedsassistenternes initiativ er da heller ikke gået ubemærket hen

- Det synes jeg rigtig godt om. Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, som nogle i personalegruppen i ældreplejen har taget og siger "der skal være sådan et hyggearrangement", og de har fået rigtig god opbakning til det, og det er jeg rigtig glad for at høre, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Orla Hav.