LIGE NU:

125 millioner til ledige og sygemeldte i Hjørring

De omkring 1700 borgere i Hjørring Kommune, der er sygemeldte eller ledige kan se frem til en hjælpende hånd. En ny stor satsning skal hjælpe dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Sygeplejersker, fysioterapeuter, mentorer og jobkonsulenter er blot nogle af de 37 fagfolk, som Hjørring Kommune har ansat. Ansættelserne er en del af en ny stor satsning, der skal hjælpe ledige og sygemeldte borgere tilbage på arbejdsmarkedet.

Ikke mindre en 125 millioner kroner er afsat til projektet, der ikke er den første af sin slags i kommunen.

- Vi gør det her for at hjælpe den enkelte. Altså individuelle indsatser på tværs af sektorerne. Den anden del er, at vi gør det, fordi vi kommer til at mangle arbejdskraft, vores arbejdsstyrke den falder. For det tredje er det også en økonomisk god idé for kommunen, siger Ivan Leth, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Hjørring Kommune.

Hjørring Kommunes strategi om at investere penge i nye kommunale arbejdspladser er en form for nytænkning, og den får rosende ord med på vejen fra en ekspert på området.

- Jeg har ikke i den tid, jeg har studeret og forsket i det her område set noget lignende. Det er et meget ambitiøst projekt og et yderst interessant projekt, siger Thomas Bredgaard, der er ekspert i arbejdsmarked og beskæftigelse ved Aalborg Universitet.

Projektet skal løbe hen over de kommende år, og ikke før 2018 er det meningen, at projektet skal give overskud for Hjørring Kommune. Alligevel er man i Hjørring sikker på, at projektet bliver en succes.

- Målet med det her projekt er, at den enkelte får den afklaring, altså at vi sætter borgeren i centrum til individuelle løsninger frem for, at det er systemet der laver det. Vi får arbejdsstyrken hævet, og vi får samtidig også forbedret kommunens økonomi, siger Ivan Leth.

125 millioner kroner er en stor satsning, men hvis Hjørring Kommune opnår succes, så kan flere kommuner meget vel følge trop.

- Hvis man kan lykkes med sådan en sådan investering, så er der store gevinster at hente. Det er en svær og det er en ambitiøs opgave, men jeg tror kommunerne vil afvente og kigge Hjørring over skulderen og tænke. Kan de lykkes, så kan vi også gå i gang, siger Thomas Bredgaard.