LIGE NU:

29-årige Paw Juul debuterer på afbudsramt VEB-hold

To sene afbud betyder, at 29-årige Paw Juul i morgen aften debuterer hos Vendsyssel Elite Badminton i hjemmekampen mod stærke Team Vestsjælland.

Ud over Tracey Hallam må VEB også undvære Anup Sridhar og Robert Blair. Indiske Anup Sridhar vandt i weekenden en turnering hjemme i Indien, men pådrog sig desværre en skade, som forhindrer ham i at rejse til Frederikshavn.

Robert Blair skulle i første omgang været rejst til Malaysia med det engelske forbund onsdag, men forbundet valgte i fredags at fremrykke rejsetidspunktet til tirsdag aften.

- Robert har gjort alt, hvad han kan for at få lov til at spille, men det engelske forbund vil ikke give ham fri til at rejse til Danmark. Det er OL-år, og derfor kræver forbundet, at han deltager i den specialtræning, der er arrangeret i Malaysia, forklarer VEB's sportschef, Peter R. Jensen.

De tre afbud er en markant svækkelse af VEB's hold. Peter Rasmussen bliver rykket op som første herresingle, og Kristian Nielsen kommer med i anden herresingle.

Robert Blairs plads i mixeddouble overtages af en debutant. 29-årige Paw Juul får chancen sammen med Yu Qi. Paw Juul, der arbejder som civilingeniør i Løkken, fik den overraskende melding mandag formiddag.

- Det er helt vildt. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle spille på VEB's hold, siger Paw Juul.

På den anden side af nettet står ingen ringere end den tidligere verdensmester og 1'er på verdensranglisten, Nathan Robertson, og Mette Schjoldager.

- Jeg tror ikke, jeg bliver nervøs, mere spændt. Jeg er glad for at prøve det. Det bliver helt vildt sjovt. Jeg vil gå ind og gøre det så godt, jeg kan. Heldigvis har jeg spillet nogle gode kampe med Yu Qi på Frederikshavns 3. divisionshold, men det her bliver selvfølgelig på et helt andet niveau, siger Paw Juul.

VEB-debutanten begyndte badmintonkarrieren som 6-årig i Elling, men har spillet i FBK, siden han var 10 år.