40 til 50 fyres i Skovsgaard

Fjerkræslagteriet Rose Poultry i Skovsgaard fyrer de næste dage mellem 40 og 50 medarbejdere, oplyser produktionsdirektør Michael Jørgensen.

Fyringerne skal træde i kraft efter efterårsferien, og rammer 40 - 50 ufaglærte, alt afhængig af, hvordan forhandlinger mellem de to parter ender.

Reduktion af medarbejderstaben fra 250 til cirka 200 skyldes at produktionen på fjerkræslagteriet i Skovsgaard sænkes fra 600.000 slagtede kyllinger om ugen til 500.000 kyllinger i en periode.

- Konkurrencen på kyllingelår i Europa er meget hår, så for at undgå store lagre, sænker vi produktionen i en periode, siger Michael Jørgensen, Produktionsdirektør, Rose Poultry.

Virksomheden benytter også chancen til at lave en stor omlægning af produktionsformen. Natholder udgår. I stedet skal slagteriarbejderne arbejde 11 timer dagligt, 4 dage om ugen - men altså uden natarbejde.

- Vi har set det fungerer på andre virksomheder og det giver også større medarbejdertilfredshed, håber vi, siger Michael Jørgensen, Produktionsdirektør, Rose Poultry.