LIGE NU:

70 km/t hidser bilister op

På en Nordjyllands mest trafikerede landeveje er der de seneste dage blevet opsat nye skilte, der skal få hastigheden ned. - Helt uforståeligt, raser mange bilister.

Knap er de nye hastighedstavler kommet i jorden, før politiet er ude med laseren for at finde bilister, der tilsyneladende ignorerer den nye fartbegrænsning på 70 kilometer i timen på en strækning Thisted Landevej ved Vadum.

- Det giver ingen mening overhovedet det her. Oversigtsforholdene er jo fine og der er to spor nord på efter rundkørslen i Vadum, siger bilist Patrick Taulbjerg fra Aalborg, der er en af de bilister, som får en hilsen med hjem fra Færdselspolitiet for at træde lidt for hårdt på speederen.

- Det er total galimatias. Ren pengemaskine, raser bilist Kirsten Svendsen fra Aabybro.

Det er Thisted Landevej - Rute 11/15 - lige nordvest for Vadum, at speedometer-nålen ikke må komme over de 70 på en 2,1 kilometer lang strækning. Det er et trafiksikkerhedsprojekt udtænkt i Vejdirektoratet.

- Grunden til at vi har nedskiltet til 70 kilometer i timen skyldes, at strækningen betegnes som en såkaldt "sort plet". Der sker flere ulykker end man kan forvente, siger civilingeniør Kristian Nørgaard fra Vejdirektoratet.

Siden 2006 har der hvert eneste år været én alvorlig trafikulykke på strækningen. Der er tale om spredte og forskellige ulykkessituationer, men hver gang med mindst to tilskadekomne personer. Flere af dem alvorligt.

Ved en politi-motorcykelbetjents kortvarige fartkontrol fredag formiddag ryger fire bilister i fælden. Den, der kører hurtigst er oppe på 107 km/t, hvor det altså nu kun er tilladt med de 70 km/t.

Det såkaldte "sort-pletprojekt" med de 70 km/t er ikke et forsøg. Skiltene bliver stående permanent.

Vejdirektoratet vil også plante en lang række træer på nordsiden langs den stærkt befærdede landevej. Det skal give bilisterne en fornemmelse af deres hastighed, lyder bergundelsen.