LIGE NU:

AaB kan kigge op: Sejr i første kamp betyder alt

Både Kent Nielsen og Rasmus Würtz betonede vigtigheden af, at AaB vandt forårets første ligakamp.

AaB åbnede søndag forårssæsonen i Alka Superligaen, da man hjemme på Nordjyske Arena tog imod Brøndby.

Den indskiftede angriber, Anders K. Jacobsen, sikrede alle tre point med en scoring dybt inde i overtiden, og nordjyderne holder dermed kontakten med Brøndby på fjerdepladsen.

AaB er nu kun to point fra de blågule, og ifølge anfører Rasmus Würtz skal vigtigheden af at få en sejr i første ligakamp i forårssæsonen ikke underdrives.

- Det er så vigtigt at komme på tavlen. Det er der ingen tvivl om. Specielt i en kamp, som ikke ligefrem lugtede af, at vi skulle vinde, siger Rasmus Würtz.

- Vi kunne også have tabt kampen mod Brøndby, og hvis vi havde gjort det, havde der været otte point op. Nu er der kun to point op til dem, og det viser jo bare, hvor vigtig sejren var.

Kent Nielsen savnede i store dele af efteråret skarphed i afslutningerne fra sit mandskab. Mod Brøndby kom AaB ikke til mange chancer, men alligevel blev det til en sejr i forårets første runde af Superligaen.

- Man fjerner altid noget af presset ved at vinde den første kamp i foråret. Vi har ikke meget tid til at restituere med vores kampprogram, så der kommer meget mere ro på med en sejr, siger Kent Nielsen.

AaB's næste opgave er i Brügge på torsdag, hvor nordjyderne skal forsøge at vende 1-3-nederlaget i Europa League.

Selvom chancerne er små for videre avancement, har Kent Nielsen ingen planer om at spare nogle af sine profiler i Belgien.

- Vi kommer til at spille for at skabe et resultat. Vi har respekt for dem, og der er ingen tvivl om, at vi skal have fokus på struktur og kompakthed. Vi skal ikke ud og være meget boldførende. Det kommer vi ikke til at være, siger han.

AaB's næste kamp i den hjemlige liga er mod Esbjerg.