00:42

1 af 2

AaB's egenkapital er på 0 kroner

Superligaklubben nedskriver værdien af deres ejerandel i datterselskab med 12,2 millioner.

AaB A/S skriver tirsdag i en fondsbørsmeddelelse at man har nedskrevet værdien af den del af selskabet Sport on Top ApS, klubben ejer.

Der er tale om 25,2 procent af firmaet, der er ejet gennem datterselskabet AaBsport.dk. Firmaets bestyrelse har meddelt AaB at tab på driften har ført til en markant nedjustering af virksomhedens forventede resultat.

Som en konsekvens heraf nedskriver AaB værdien af deres ejerandel i Sport on Top ApS med 12,2 millioner til et rundt nul. Et beløb der svarer til klubbens egenkapital per 30. juni. Dermed er AaB A/S egenkapital nu på 0 kroner.

Klubben er nedskrivningen på trods ikke truet på driften. En forlængelse af AaB's ansvarlige lånekapital, sikrer nemlig denne.

- Det er en ærgerlig sag, som vi naturligvis helst ville have været foruden, men omvendt har der været tale om en risikofaktor, som vi kan forholde os til og gøre op med, udtaler AaB's administrerende direktør Stephan Schnors.

- I forhold til den daglige drift ændrer nedskrivningen ikke noget. Vi er nået langt i arbejdet med at skabe balance, men der er stadig et stykke vej til at skabe balance i driften på baggrund af en budgetteret midterplacering i Superligaen, fortsætter Stephan Schors.

- I forhold til at egenkapitalen er tabt, betyder det, at vi skal udarbejde en plan for, hvordan vi får den genetableret. Det skal vi gøre både gennem positive resultater og en fortsat styrkelse af vores kapitalgrundlag, siger direktøren til Bold.dk.

AaB nedjusterer med afskrivningen deres forventninger til årsresultatet fra et overskud til et underskud i niveauet 5-10 millioner kroner.

Ansvarlig lånekapital er en særlig type lån hvor långiveren ved en virksomheds eventuelle opløsning påtager sig at vente med på sit tilgodehavende til andre kreditorer i virksomheden har fået deres.