LIGE NU:

Aalborg arrest uden skyld

Nordjyllands Politi frikender personalet i Aalborg arrest efter en 21-årig mand tilbage i marts begik selvmord ved at hænge sig selv i sin livrem, mens han var indsat i arresten.

Tilbage i marts begik en 21-årig mand selvmord ved at hænge sig selv i sit bælte i sin celle i Aalborg arrest. Men nu konkluderer politiet, at hverken personale eller læger har begået noget strafbart i dagene op til mandens selvmord.

Selvom faren, Jim Karlsen, til den 21-årige mand er vred over, at politiet er kommet frem til denne konklusion, så kommer det ikke bag på ham.

- Et eller andet sted, så overrasker det mig jo ikke, at der stod det, som der stod. De skal jo dække over hinanden. Der skal da vaskes fingre, så det basker, siger Jim Karlsen.

Også Jim Karlsens advokat er utilfreds med afgørelsen på efterforskningen - nu retter han en hård kritik imod Nordjyllands Politi.

- Afgørelsen er helt forkert, og den er mangelfuld - og den er et udtryk for, at myndighederne dækker over hinanden, siger farens advokat, Claus Bonnez.

Jim Karlsens søn var bæltefikseret i over 19 timer i dagene før han begik selvmord. Derfor mener Jim Karlsens advokat, at sønnen har været udsat for et af de groveste overgreb af denne slags overhovedet i Europa.

- De her timelange bæltefikseringer, de må ikke finde sted! Det kan i nogle vilde situationer være 'few hours' - det her det er helt ud over det acceptable, og det har myndighederne ikke efterforsket, siger Claus Bonnez.

Men den kritik afviser advokaturchef ved Nordjyllands Politi, Michael Graversen.

- Det er ikke korrekt, at vi ikke har kigget på bestemte dele af forløbet. I vores undersøgelse har vi indhentet oplysninger om hele forløbet, og i vurderingen, vi har lavet, er hele forløbet også indgået, siger Michael Graversen.

Michael Graversen ønsker ikke at kommentere på, hvorvidt Nordjyllands Politi dækker over andre myndigheder - i dette tilfælde Aalborg arrest, men han mener ikke, at Nordjyllands Politi har gjort sig skyldige i pligtforsømmelse.

Jim Karlsen og hans advokat bringer nu sagen videre til Statsadvokaten - og hvis det ikke hjælper, så er de klar til at fortsætte endnu længere.

- Hvis Statsadvokaten ikke får rettet ind, så vil vi måske gå til rigsadvokaten, men ellers går vi direkte til menneskerettighedsdomstolen - uden vi skal igennem de danske domstole, siger Claus Bonnez.