LIGE NU:

Aalborg Kommune afviser opholdssted til flygtninge

Selvom Aalborg Kommune i år tager imod 587 flygtninge, afviser kommunen et nyrenoveret opholdssted ved Hals.

Antallet af flygtninge der kommer til Nordjylland stiger voldsomt. Alene i Aalborg Kommune kommer der i år 587 flygtninge til, hvilket er næsten ni gange så mange som sidste år. Alligevel er kommunen afvisende over for at benytte et nyrenoveret opholdssted til flygtningene.

- Her er jo alt, hvad en flygtning skal bruge. Det undrer mig, at man ikke vil bruge det. Prismæssigt ligger vi jo i den lave ende, hvis det skal lejes ud, forklarer Bjørn Rasmussen, der ejer opholdsstedet, som ligger lidt uden for Hals.

Aalborg Kommune forklarer den manglende interesse med, at stedet efter reglerne ikke kan bruges som permanent bolig til flygtninge.

- Man skal have eget køkken og bad samt lejekontrakt, hvis det skal kunne bruges som permanent bolig, siger Gurli Fuglsang Joensen, der er koordinator i Familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

Samtidig understreger hun, at flygtningeboligerne ikke skal ligge alt for langt ude på landet.

- Det skal være nemt at komme til og fra byen - og der skal være indkøbsmuligheder i nærområdet for flygtningene, siger Gurli Fuglsang Joensen.

Opholdsstedet, der tidligere har været brugt til psykisk syge, ligger en halv times kørsel fra Aalborg - og med busafgange hver time.

- Der er jo mange muligheder heroppe, som man ikke har inde på Vesterbro i Aalborg. Skal man udnytte det bedre, så kræver det jo, at kommunen ser mulighederne - og integrerer lidt mere bredt, siger Bjørn Rasmussen.

I alt skal hele Region Nordjylland tage imod 1764 flygtninge i 2015.