LIGE NU:

Aalborg vært for orienterings-VM

Verdensmesterskaberne i orienteringsløb for juniorer skal afvikles i Aalborg i 2010. Aalborg Orienterings Klub har netop fået værtsskabet.

Mølleparken i Aalborg bliver stedet, hvor verdens bedste juniororienteringsløbere skal spurte om kap for at afgøre, hvem der er hurtigst på sprintdistancen.

Det internationale orienteringsforbund, IOF, har i dag tildelt Aalborg Orienteringsklub værtskabet for juniorverdensmesterskaberne i orienteringsløb i 2010. Det skete i konkurrence med fire andre nationer.

Der løbes om verdensmesterskaber i fire discipliner: sprint, mellem distance, lang distance og stafet. Løbene er planlagt til at blive afviklet i Mølleparken, Kollerup, Svinkløv og Rebild Bakker i starten af juli 2010.

- Vi får sat orienteringsløb på Danmarkskortet endnu engang. Sidste år var der VM i Århus, og i 2010 sætter vi med juniorverdensmesterskaberne fokus på ungdommen, hvilket passer fint med den satsning Aalborg har på ungdomsidræt med blandt andet ungdomslegene, siger junior-vms stævneleder Walther Rahbek fra Aalborg Orienteringsklub.

Til arrangementet ventes omkring 400 unge kvinder og mænd fra hele verden, som indkvarteres på Aalborg Kaserne, og dertil kommer, at der arrangeres et løb for publikum fordelt over flere dage med over 1-2.000 løbere til hvert løb.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Aalborg Orienteringsklub står bag et internationalt mesterskab. I 1997 arrangerede klubben sammen med naboklubben Store Binderup de åbne nordiske mesterskaber.