AGF nedlagde Vendsyssel

AGF vandt søndag 2-1 på udebane over Vendsyssel FF og er nu oppe på andenpladsen i 1. division.

AGF har haltet gevaldigt efter de to øverste placeringer i 1. division i det meste af denne sæson. Men søndag fik målsætningen om oprykning til Alka Superligaen for alvor realisme og tænding.

Med en kneben sejr på 2-1 ude over Vendsyssel FF udnyttede AGF en særdeles svag Lyngby-periode og overtog andenpladsen i 1. division.

Inden begyndelsen på forårssæsonen var AGF seks point efter Lyngby, men sjællænderne har ikke formået at vinde en eneste af de første fire kampe i 2015.

Så med søndagens sejr er AGF nu storfavorit til at tage en af de to øverste placeringer, som giver adgang til den bedste fodboldrække i Danmark.

Det blev for anden kamp i træk Danny Olsen, som blev matchvinder. Den tidligere FC Midtjylland-spiller fik i to forsøg overlistet Jesper Christiansen i Vendsyssel-målet efter 51 minutter.

To minutter forinden havde Martin Bergvold på et skud på kanten af feltet udlignet til 1-1 for Vendsyssel.

10 minutter før pausen havde AGF-topscorer Mate Vatsadze scoret til 1-0 med sit 13. ligamål på et oplæg fra Stephan Petersen.

Vendsyssel FF kunne med en sejr også havde bragt sig i spil til at rykke op, men med nederlaget ligner det et endegyldigt farvel til den ambition i denne omgang for Ove Christensens tropper.

Viborg fører 1. division med 47 point efter 22 kampe. AGF er nu oppe på 41 point på andenpladsen, mens Lyngby dumper ned på tredjepladsen med 39 point. Vendsyssel har 34 point.