Foto: Lone Vad Dam

Anderledes metoder i dagplejen udvikler børnene

Den kommunale dagpleje i Aalborg Kommune er med i projektet "Ny Nordisk Skole", der går ud på at udfordre børn, så de udvikler sig hurtigere.

Undervisningsminister Christine Antorini besøgte fredag formiddag Aalborg. Her skulle hun høre om, hvilke erfaringer kommunens dagpleje har gjort sig med projektet "Ny Nordisk Skole", som hun igangsatte i 2012.

Projektet har til formål at udfordre børn og unge, så de udvikler sig så meget, de kan, og får en bedre læringsevne.

- Man arbejder med et fælles pædagogisk samlingssted, som gør, at børnene udvikler sig så meget, de overhovedet kan. De bliver så dygtige, som de overhovedet kan med udgangspunkt i et småbørnsperspektiv. Det betyder rigtig meget for, at børn klarer sig godt videre, når de skal i børnehave og på et tidspunkt i skole, siger Christine Antorini (Soc.dem.).

Den kommunale dagpleje har haft tre legestuer med i projektet siden ministeren satte det i gang, og de er så tilfredse med de foreløbige resultater, at de i efteråret 2014 udvider projektet med yderligere fire legestuer.

- Det, jeg synes, er helt fantastisk, det er, at vi kan lære de små børn, der er et år, to år - og nogle gange yngre - en masse ting, som jeg aldrig førhen har troet, at jeg kunne lære så små børn. Jeg har været dagplejer i 21 år, og jeg har aldrig arbejdet så fokuseret på læring med børn, som vi gør nu, siger Lis Jervild, der er dagplejer i Aalborg Kommune.