01:42

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Bændelorm er dødsensfarlig

Nordjyske dyrlæger og Fødevarestyrelsen advarer nu alle hundeejere mod en smitsom bændelorm.

Det er ikke uden grund, at de nordjyske dyrlæger nu er ude med en advarsel til alle hundeejere.

- Det er meget alvorligt. Der er nye fund af en smitsom bændelorm, og hvis mennesker bliver smittet giver den symptomer, der svarer til en levercancer, fortæller dyrlæge fra Dyrehospitalet City Syd i Aalborg, Thomas Larsen.

Tidligere er parasitten/bændelormen fundet på ræve i Sønderjylland, men nu er den fundet 100 kilometer længere oppe i landet.

- Det store problem er, at der ikke er symptomer, når hunden får bændelormen. Der er den ganske harmløst i hundens tarme. Men når den smitter et menneske, er den dødsensfarlig, forklarer Thomas Larsen.

Det skaber også utryghed hos de hundejere, TV2/Nord mødte i dag, at deres bedste ven kan gøre dem syge:

- Vi skal i hvert fald ind til dyrelægen og høre, hvad det er for noget, siger hundeejer Brian Rosendal Kristensen fra Brønderslev.

- Min hund er kun otte uger, og jeg bliver da bekymret. Jeg skal finde ud af, hvad det handler om og være opmærksom, fortæller Kristine Jakobsen fra Aalborg.

Det er især jagthunde og andre hunde, der færdes frit i naturen, der får ormen. Rådet, ud over ormekur til hunden hver fjerde uge, lyder at passe på med at komme i berøring med afføringen.

En ormekur koster typisk mellem 40 og 100 kroner alt efter, hvor stor hunden er.