Ballade om snedrydning

Igen i år vil Hjørring Kommune ikke rydde sne på villavejene. Det overlader man nok engang til husejerne selv. Det har skabt splid og ballade i en større grundejerforening i Hjørring.

Jurist Heine Bentsen, der bor på Dunhammervej i Højene, er en af tre husejere i grundejerforeningen Øster Højgård, der vil melde sig ud af foreningen.

- Jeg tør ikke længere at være med, fordi grundejerforeningen vil snerydde kommunens veje, siger Heine Bentsen til TV2/NORD.

I Hjørring Kommunes vinteravis, der lige er kommet på gaden fremgår det, at man - ligesom sidste vinter - heller ikke den her vinter vil rydde sne på villavejene. Det har fået Øster Højgård Grundejerforening til opkræve et kontigent - et snekontingent - på 200 kr hos hver af de 206 husstande. For ryddes sne, det skal der.

- Vi forholder os bare til at sneen ikke bliver ryddet af kommunen. Nogen skal jo gøre det så folk kan komme frem og på arbejde, siger Henrik Larsen, der er formand i grundejerforeningen.

I følge Heine Bentsen kan det dog risikere, at blive meget dyrt for grundejerne, hvis de betale erstatning, når og hvis nogen kommer til skade, fordi vejene ikke er glatførebekæmpet eller sneryddet ordentligt.

- De, der har betalt snekontingent overtager også et erstatningsansvar, som de slet ikke behøver at overtage, siger Heine Bentsen.

Teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune skal nu afgøre om det ekstra snekontingent er tilladt i hehold til grundejerforeningens vedtægter.