02:10

En bil er totalt udbrændt efter en påsat brand natten til onsdag i Aalborg Øst. Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Ballademagere skaber dårligt ry

Aalborg Øst har igen været udsat for påsatte brande, og beboere og myndigheder er trætte af bydelens dårlige rygte.

Natten til onsdag lavede en flok unge ballade i Aalborg Øst. Ved Fakta på Saltumvej stjal de frugt og kastede derefter frugt og fyrværkeri efter forbipasserende. Senere satte de unge ild til et busskur i nærheden og til en bil, som udbrændte helt.

Og bydelens beboere er rigtig trætte af, at der nu igen er kommet negativ fokus på Aalborg Øst.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, for det er et dejligt område herude, og der er mange, der gør en stor indsats, siger Benny Høgh Bentsen, der er afdelingsformand for Fjordblinks afdeling 14 på Saltumvej.

Også hos det lokale politi er opfattelsen, at problemerne i bydelen ikke er så store, som det af og til kan se ud, når Aalborg Øst rammer nyhedsmedierne.

- Ser man på det rygte, Aalborg Øst har, så er det ikke helt fortjent. Der sker de samme ting i resten af byen med mellemrum, siger Claus Serup, der er leder af nærpolitiet i Aalborg Øst.

Politiet har en formodning om, at det er en bestemt gruppe unge, der ofte laver ballade, og man har også en idé om, at det er den flok, der står bag nattens hærværk. Politi og sociale myndigheder gør ellers en stor kriminalpræventiv indsats i bydelen, men der er altså en mindre gruppe, som af og til skaber problemer.

Det får dog ikke beboerne til at frygte at bo i Aalborg Øst.

- Der sker jo ting herude, men man er ikke bange for, at der skal ske noget med en. Det er i hvert fald ikke min opfattelse, siger Benny Høgh Bentsen.