LIGE NU:

Bare bryster satte en stopper for nordjysk erhvervsfremstød

Bare og bemalede kvindeoverkroppe ved fire nordjyske virksomheders stand på en stor shipping messe blev for meget for de norske arrangører.

Ved en stor shipping messe, Nor Shipping i Norge, er et erhvervsfremstød med bare malede kvindekroppe blevet stoppet. På messen havde de nordjyske firmaer stillet op med en stand, hvor kvinder, med bare bryster, blev bodypaintet af en kunstner.

-Jeg ser det som kunst og ikke som nøgne kvinder, fortæller Christina Ørskov, direktør af Orskov, som var en af de fire nordjyske virksomheder, der havde en stand tilsammen.

Både tirsdag og onsdag havde de en kunstner til at stå og male kvinderne i forbindelse med messen. Men hvor direktør Christina Ørskov anså det som kunst, havde en ukendt kvindelig journalist en anden holdning. Hun følte sig stødt af erhvervsfremstødet, og det fik de norske arrangører til torsdag morgen at meddele de nordjyske virksomheder, at de gerne så kvinderne forsvinde fra messestanden.

Christina Ørskov forklarer, at de fire frederikshavnske virksomheder i de seneste 10 år har været på forskellige messer rundt om i Europa med bodypaint-kunstneren, der hver messedag laver maler et nyt motiv på huden af en kvinde. De bodypaintede kvinder fungerer som blikfang, og giver anledning til at tage billeder.

Derfor undrer det Christna Ørskov, at Nor Shipping har taget denne pludselige beslutning, fordi virksomhederne har deltaget på messen Nor Shipping med samme stunt før.

- I går oplevede vi folk der konstant spurgte til, hvor de er henne. Vi har joket lidt med at stille en bodypaintet mand op , siger Christina Ørskov.

De tre andre virksomheder, der sammen med Orskov er på messe, er Hytek, Scanel, Norisol, der alle sammen har til huse i Frederikshavn.