Borgere kæmper mod kæmpevindmøller

Udsigten til seks kæmpevindmøller tæt på byen forarger borgerne i Ugilt ved Hjørring. De mener, at Hjørring Kommune vil have møllerne op hurtigst muligt, selvom det endnu ikke er undersøgt, hvordan støjen fra møllerne kan påvirke folks helbred.

Seks kæmpevindmøller med en højde på mellem 140 og 150 meter bliver måske snart rejst i et område mellem Sønderskov og Ugilt ved Hjørring - til stor frustration for flere borgere i Ugilt.

- Det man kan have noget imod, er placering af møllerne, og det er den måde, det er blevet trukket ned over hovederne på folk. Det er kommet ligesom en tyv om natten, siger Kjeld Andersen.

Mølleprojektet har været på tegnebrættet siden 2009. Hjørring Kommune har tidligere meddelt, at det skulle undersøges, hvordan støjen fra kæmpevindmøllerne ville påvirke beboerne i området, inden møllerne kom op. Sådan ligger landet dog ikke længere.

- Vi er jo blevet lovet, at byrådet ville vente på sundhedsundersøgelsen, men nu viser det sig, at den bliver udsat til 2017, og det vil byrådet ikke vente på, siger Kim Kjul fra Ugilt.

På et borgermøde 14. april drøftede Hjørring Kommune vindmølleplanerne med beboerne i området. Flere af møllernes mulige naboer mener dog, at beslutningen om at rejse vindmøllerne allerede er taget.

- På borgermødet 14. april får Ole Ørnbøl (formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune red.) spørgsmålet: Hvis det viser sig, at møllerne er sundhedsskadelige, vil de så blive pillet ned igen? Og han svarer direkte til det: Nej, det vil de ikke, fortæller Kim Kjul.

Ole Ørnbøl (Socialdemokraterne) ønskede lørdag ikke at kommentere sagen over for TV2/Nord. Han siger, at de nødvendige oplysninger er givet på borgermødet 14. april, og at han ikke vil diskutere sagen i pressen.

Han oplyser, at en beslutning omkring opsætningen af kæmpevindmøllerne vil blive truffet inden sommerferien, og at han derefter vil stå til måls for, hvad kommunen beslutter.

Kim Kjul så dog helst, at man slog koldt vand i blodet og ventede på resultatet af den sundhedsundersøgelse, som blandt andre Kræftens Bekæmpelse står bag.

- Om der går et eller to år mere... Det burde man kunne vente på, når man tænker på borgernes helbred. Men hvis man kun er et kryds på et stykke papir, så er det nok ikke så vigtigt, siger Kim Kjul.


Seneste nyt

fra Nordjylland