Foto: Tv2nord.dk

Borgmester-kandidat "hængt ud" i bilannonce

Toyota Hadsund slår to fluer med et smæk i en bilannonce med satirisk twist.

"CHOKAFSLØRING! Kendt lokal borgmesterkandidat afsløret i at køre på 1. klasse!"

Sådan lyder teksten i en satirisk annonce lavet af Toyota Hadsund i Hadsund Folkeblad. Annoncen viser borgmesterkandidaten fra Venstre i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersens private Toyota Avensis og er med tabloide farver plastret til i rosende ord om bilen.

For snart fem år siden solgte Mogens Jespersen Toyota-forhandleren til Lars Hird. Det er ham der står bag annoncen.

- Det er fis og ballade efter alt det med Lars Løkke. Der var nogen der kom med ideen, og jeg synes det kunne være sjovt. Men jeg hørte lige Mogens først, om det var okay med ham. Ellers havde jeg ikke lavet den, fortæller Lars Hird.

Annoncen er lavet for Toyota, og skal gavne forretningen, men hvis den kan gavne Mogens Jespersen også, er det helt okay med Lars Hird.

- Uden at sige hvor jeg står politisk, så vil jeg gerne hjælpe Mogens. Vi har arbejdet sammen i rigtig mange år, og han kommer også stadig og hjælper her i butikken en gang imellem, så selvfølgelig vil jeg hjælpe ham.

Borgmesterkandidaten selv er også godt tilfreds med annoncen.

- Jeg synes, den er sjov. Men hvis ikke den virkede til min fordel, så havde jeg selvfølgelig sagt nej, siger Mogens Jespersen (Venstre).

- Valgkamp er normalt så stift og kedeligt, men den her annonce synes jeg er rigtig god, fordi den er anderledes og slår på den landspolitiske sag med Løkke, fortsætter han.

Både Mogens Jespersen og Lars Hird har fået mange positive tilbagemeldinger på den anderledes annonce.

- Den virker. Jeg har fået rigtig mange positive reaktioner på den, og da jeg var til fodboldkamp i Hobro i går var der også mange, der var ovre og sige, at det var sjovt og godt fundet på, siger Lars Hird.

- Langt hovedparten af de reaktioner jeg har fået, har været positive og de par negative, der har været, har troet at jeg brugte en bil fra mit firma til personlig reklame, men jeg solgte jo Toyota for fem år siden, så det har jeg altså ikke. Det er min egen bil, siger Mogens Jespersen.