04:31

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Børnehave vil stress til livs: Dyrker yoga med børnene

Selv de mindste kan blive ramt af stress. Derfor forsøger en børnehave i Aalborg at bruge yoga for at få stressniveauet blandt børnene til at falde.

Yoga kan være et effektivt middel mod stress. Det mener man i hvert fald i Den Musikalske Børnehave i Aalborg. Her laver man yoga med børnene for at sænke stressniveauet.

- Det er jo for, at de kan få et pusterum i en hverdag, der kan være travl, og også for børn i denne alder stressende, siger yogainstruktør Maiken Gesche Nickel.

Hun har otte børn med til dagens yogasession. Her lærer børnene blandt andet at trække vejret dybt, og så laver de smidighedsøvelser, som giver dem et indblik i, hvor meget de egentlig kan med deres krop.

- De ting, de lærer nu, kan de tage med sig i skolen og når de bliver voksne. Så det er en god start på livet, synes jeg, siger Maiken Gesche Nickel.

Børnene virker glade yogaen, som har vundet indpas i Den Musikalske Børnehave. Derfor mener yogainstruktøren også, at mange andre børnehaver kunne bruge yoga mod stress.

- Helt sikkert - uden tvivl. Og det vil være til gavn for børnene, men også for personalet, som får en børnegruppe, der bliver mere rolig, siger Maiken Gesche Nickel.

Fakta: De pressede danskere

TV2/Nord sætter sammen med TV 2 og de øvrige regioner i denne og den kommende uge fokus på stress og søvnproblemer, der er et stigende folkesundhedsproblem.

Et problem, der hvert år koster milliarder af kroner i sygedage og udgifter i sundhedsvæsnet.

TV 2 vil i dokumentarer, indslag og artikler skabe opmærksomhed om problemet mens TV2/Nord i Nordjylland LIVE kigger nærmere på stress og søvnproblemer med de nordjyske briller på.

- Vores mission er at skabe større opmærksomhed om de her meget ødelæggende – og tabubelagte – lidelser. Vi vil have danskerne til at lytte til advarselssignalerne og gøre noget ved problemerne, inden de ødelægger deres liv. Faktum er, at hver tiende dansker stort set hver dag har symptomer på alvorlig stress, og 300.000-400.000 danskere har så alvorlige søvnforstyrrelser, at det har seriøse konsekvenser for deres helbred, familier og sociale liv, fortæller programchef på TV 2, Thomas Breinholt der står i spidsen for det fælles projekt