LIGE NU:

Censorerne: Giv os gruppeeksamen tilbage

En undersøgelse blandt censorerne på ingeniøruddannelserne viser, at karaktererspredningen er faldet.

En undersøgelse blandt landets censorer på ingeniørstudierne skyder med skarpt mod den nye, individuelle eksamensform. Undersøgelsen viser, at censorerne ligesom eleverne savner gruppeeksamen. På Aalborg Universitet vækker undersøgelsen glæde.

- Det var en forkert beslutning af regeringen at forbyde muligheden for gruppeeksamen. Det har de studerende i Aalborg længe sagt. Vi er derfor ikke overraskede over det glædelige resultatet af censorformandskabets rapport, som modsiger regeringens påstand om at gruppeeksamen ikke gav en retfærdig karakter til de studerende, siger uddannelsespolitisk ordfører i Studentersamfundet, Jonas Caben Iversen

Det har vist sig at karakter-spredningen ikke er vokset som regeringen havde forudset, men
derimod er karakterspredningen blevet mindre med den nye individuelle eksamination af de
studerendes projekter.

Stor utilfredshed med den nye form
70 procent af de censorer, der svarede på undersøgelsen, mener, at den nye eksamensform ikke er en forbedring i forhold til at kunne arbejde vurdere det projekt, som den studerende forsvarer. 51 procent sagde, at de ikke kunne bedømme de studerendes evner til at kommunikere, samarbejde og yde projektstyring via den nye eksamensform.

Løsningen på problemerne er klar, mener Jonas Caben Iversen.

- Derfor er min anbefaling til regeringen; slæk på kravene til hvorledes de studerende kan eksamineres, og gør det muligt at en projektgruppe kan gå op sammen og præsentere deres arbejde sammen, som projektarbejdet lægger op til, siger uddannelsesordføreren.