06:35

1 af 2

Computerspil er kommet på skoleskemaet

I Danmark er eSport nu blevet så stort, at det er kommet på skoleskemaet. På Vesterbølle Efterskole kan eleverne vælge eSport som valgfag, og her handler det ikke kun om at game, men også om taktik og strategi.

22 elever på Vesterbølle Efterskole har hver onsdag aften eSport som valgfag. Her bruger eleverne og læreren Michael Rüsz to timer på at blive bedre til forskellige computerspil. Flere af eleverne har haft computerspil som en hobby, men med eSport på skemaet har de mulighed for at tage det mere seriøst.

eSport står for Electronic Sport, og det er et udtryk man bruger for computer- og konsolspil på konkurrenceplan. Michael Rüsz er ikke i tvivl om, hvorfor det er en god idé, at de unge dyrker eSport.

- Det giver mange forskellige egenskaber, som man kan bruge senere både i erhvervslivet og privat. I erhvervslivet er det på alle niveauer, helt ned på gulvet, men også oppe på det strategiske og taktiske niveau. Det er både beslutninger, men også de generelle egenskaber, siger eSports-læreren.

Til undervisning bliver der ikke kun spillet computer. Eleverne får også undervisning i strategi, gaming IQ og kommunikation. Udover at blive bedre til at spille computer, så har eSporten også givet eleverne et fællesskab.

- Det giver mig en glæde, noget jeg kan gå op i - en hobby. Jeg har også fået venner ved eSport siger Anders Gregersen, er er elev på Vesterbølle Efterskole.

Se mere i Nordjylland LIVE i aften klokken 19.30.