LIGE NU:

Cykelløb driller trafikken

Både i Aalborg og Aars må bilister finde alternative veje

Cykelløbet Post Danmark Rundt vil allerede på startdagen - 1. august - kunne irritere byens bilister.
Det samme sker dagen efter i Aars, der for første gang er startby.

Målstregen for 1. etape af Post Danmark Rundt ligger foran Aalborg Væddeløbsbane på Skydebanevej.
Rytterne kører ind i Aalborg omkring via Letvadvej. Herefter går det ad Skelagervej, Hasserisvej, Svalegårdsvej, Mølholmsvej, og Skydebanevej.

Så er rytterne inde på rundstrækningen, der køres igennem tre gange. Rundstrækningen omfatter Skydebanevej, Vestre Fjordvej og Annebergvej. Den endelige vinder af 1. etape af Post Danmark Rundt ventes at krydse målstregen omkring kl. 16.30. Det fortæller løbsarrangørerne i en pressemeddelelse.

Feltets ankomst til Aalborg og kørsel på rundstrækningen vil påvirke den lokale trafik. En del gader vil være helt aflukket, mens andre blot er delvis spærret.

De helt præcise tidspunkter for lukning og delvis afspærring af de berørte gader fås hos det lokale politi. Oplysninger om eventuel omlægning af buslinjer fås hos den lokale trafikinformation.

Til Aars for første gang

For første gang nogensinde er Aars startby for en etape under Post Danmark Rundt. Det sker 2. august, hvor byens torv danner rammen for starten på 2. etape.

Midt på formiddagen starter underholdningen med Hans Otto Bisgaard og sangeren Jan Nielsen, der vandt "Stjerne for en aften" i 2005. Kl. 11.15 begynder præsentationen og indskrivningen af rytterne og kl. 12.15 går masterstarten.

Det betyder i praksis, at rytterne - med en gruppe postbude i front - triller gennem byen via Søndergade, Gislumvej, Himmerlandsvej og Hobrovej til skarpstarten på Roldvej, hvor cykelløbet for alvor starter.

Flere af gaderne omkring Torvet vil være lukket eller delvis afspærret i forbindelse med starten.

Også for starten i Aars kender politiet de tidspunkter der kan være kritiske for al anden trafik.