Danskere anmeldte færre forbrydelser sidste år

Der anmeldes fortsat færre forbrydelser, og 2013 viste et fald for fjerde år i træk, oplyser Rigspolitiet.

361.235 gange kontaktede en borger politiet sidste år for at anmelde en overtrædelse af straffeloven. Det er 3133 færre anmeldelser i forhold til 2012 og et fald for fjerde år i træk, viser tal fra Rigspolitiet.

Det er blandt andet et lavere antal indbrud, der får det samlede antal anmeldelser til at falde. Også hærværk har politiet modtaget færre anmeldelser om, og samtidig ligger voldskriminaliteten på samme niveau, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Vi prioriterer det højt at bekæmpe og forebygge den kriminalitet, der rammer borgerne i hverdagen, og som er med til at skabe utryghed. Jeg glæder mig derfor over, at den borgervendte kriminalitet fortsat falder, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Rigspolitiets analyse af kriminalitetsudviklingen viser dog også, at kriminaliteten på enkelte områder stiger.

Eksempelvis er antallet af anmeldelser fra borgere om tyveri, der blandt andet omfatter tasker, punge og mobiltelefoner, stadig i stigning.

Politikredsene vil derfor i 2014 være forpligtet til at gøre en særlig indsats for at forebygge og bekæmpe netop den type kriminalitet.

Blandt andet skal der sættes ind med mere synligt politi for at vende udviklingen.

Samtidig skal der ske en større forebyggende indsats, hvor politiet også inddrager samarbejdspartnere i forskellige brancher for at advare borgere og turister, der er i særlig risiko for at blive udsat for eksempelvis lommetyveri.

- Selvom vi generelt oplever et fald i den borgervendte kriminalitet, er der områder, der kræver et ekstraordinært fokus. I 2014 vil vi sætte særligt ind over for tyveri fra borgere i de større byer, da det er et stigende problem.

- Men det er også vigtigt, at vi alle tager et ansvar for at passe på vores værdigenstande, også når vi færdes uden for vores hjem, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.


Seneste nyt

fra Nordjylland