LIGE NU:

De svære gulplade-regler

SKAT gør i den kommende tid mange bilejere opmærksomme på de svære gulpladeregler. Er reglerne ikke overholdt, kan det blive en dyr affære.

Flere tusinde lønmodtagere ejer i dag en gulpladebil, der er registreret til både privat og erhvervsmæssig anvendelse og får derfor nedslag i den såkaldte privatbenyttelsesafgift.

I de kommende dage vil disse ejere modtage et brev fra SKAT, hvor de bliver bedt om at overveje, om de opfylder reglerne og dermed om de er berettiget til et nedslag i privatbenyttelsesafgiften.

- Som lønmodtager er der ret skrappe krav man skal opfylde, før man er berettiget til et nedslag i privatbenyttelsesafgift. Vi ved, at en stor del af disse biler er registreret forkert. Derfor skriver vi til 24.000 ejere af blandede benyttede gulpladebiler, så de kan nå selv at få rettet oplysningerne, før vi gør det, siger afdelingsleder Erik Biegel, der er projektleder på SKATs gulpladeindsats i skattecenter Hjørring.

Hvis man er lønmodtager, så skal ens arbejdsgiver ved en skriftlig aftale forlange, at man stiller bil til rådighed. Derudover skal det være nødvendigt, at man som led i sit arbejde skal bruge netop en varevogn og kørslen for arbejdsgiveren skal være af et ikke uvæsentligt omfang.

SKAT har tidligere på året kontaktet autobranchen og orienteret dem om reglerne, så de har kunnet rådgive kunderne korrekt.

- Vi hører desværre ofte, at autobranchen ikke altid gengiver reglerne korrekt. Mange af de lønmodtagere, som vi har haft kontakt med i vores kontrolaktioner, har forklaret os, at de af forhandleren har fået oplyst, at de opfylder reglerne for nedslag i privatbenyttelsesafgiften. Derfor er de heller ikke helt tilfredse, når vi fortæller dem, at de ikke er berettiget til nedslaget, siger Erik Biegel.

Hvis ens gulpladebil ikke er registreret korrekt, så kan registreringen ændres ved at kontakte det lokale skattecenter