DF kræver bøde for at sælge bil til vanvidsbilist

I kølvandet på sagen om "Sprit-Jens" fra Skelund, kræver DF nu bøder for at sælge biler til vanvidsbilister.

26 gange er en bilist i Skrydstrup blevet stoppet bag rattet i sin bil, selv om han for længst har fået kørekortet frakendt. 28 gange er det sket for en mand i Haderslev. Og ikke færre end 130 gange har politiet stoppet "Sprit-Jens" fra Skelund for samme forseelse. Alle har de gentagne gange fået konfiskeret deres bil, men ikke så snart har politiet taget bilen fra dem, før de har købt en ny. Men det skal være slut nu, fastslår Dansk Folkeparti. Det skriver JydskeVestkysten. 

I dag kan man købe en ny bil uden at vise kørekort, men denne regel skal laves om, og så skal de, der

sælger, lejer eller låner biler ud, kunne stilles til ansvar, lyder det.

- Disse bilister er skide ligeglade med at få konfiskeret deres bil, de køber bare en ny til næsten ingen penge. For at få stoppet det, bliver vi nødt til at indføre et medansvar for dem, der sælger bilerne til dem, forklarer trafikordfører Kim Christiansen.

- Hvis ikke de sikrer sig, at køberen har et gyldigt førerbevis, skal de kunne straffes med en bøde, der gør avs. Om det skal være 10.000 kroner eller mere, har vi ikke lagt os fast på, uddyber han.

Men i Venstre peger Karsten Nonbo, medlem af retsudvalget, på, at sådan et krav vil ramme mange uretfærdigt.- Der er vognmænd og forretningsfolk som ikke har kørekort, men som har behov for at kunne købe en bil, som deres ansatte kan køre i. 

- Al den tid, som politiet vil skulle bruge på at efterforske, hvem der har solgt en bil til hvem, bør det hellere bruge på dem, som sidder bag rattet, siger han. 

Han efterlyser i stedet en øget brug af varetægtsfængslinger, så de kørekortløse bilister kommer bag tremmer og væk fra vejene med det samme.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland