06:45

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Drabsmand lider af PTSD

Den 29-årige iranske flygtning, der forleden blev dømt 13-års fængsel for sin andel i Kvisseldrabet lider af PTSD, siger hans forsvarer.

Bakhtiar Mohammed Abdulla blev født i en irakisk flygtningelejer af iranske forældre. Og ifølge hans forsvarer Mads Kjær Jensen blev det en traumatisk opvækst.

- Han har fortalt, at han har været hvervet til en milits, og bl.a. har været taget til fange af Al Queda, hvor han har overværet henrettelser.

Ifølge den drabsdømtes advokat har hans klient aldrig fået en reel behandling for sin PTSD - Posttraumatisk Stress Syndrom, som især rammer folk, der har oplevet krigshandlinger og andre voldsomme begivenheder. Jens Holtegaard, der var gift med den dræbte Tina Rømer Holtegaard mener, at det kan have haft indflydelse på hans forbrydelse.

- Jeg tror det er altafgørende og kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange andre end ham, der går rundt derude med problemer, siger Jens Holtegaard.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Amnesty Danmarks Lægegruppe blev det i 2008 skønnet, at flere end hver tredje flygtning lider af PTSD. Dengang vurderede organisationen, at det alene i Danmark kunne dreje sig om op imod 30.000 personer med krigstraumer i lettere eller sværere grad.

Ifølge den dømte iranske flygtnings forsvarer kan PTSD havde spillet en stor rolle i sagen.

- Min klient erklærer sig uskyldig, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis han skulle være skyldig, så er jeg ikke i tvivl om, at de PTSD-symptomer han har kan have haft stor indflydelse på det han så måtte have gjort, siger Mads Kjær Jensen.