Efter partikaos: Nye Borgerlige mister byrådsmandat

Partiets eneste medlem af byrådet i Aalborg, Rikke Pedersen, har meldt sig ud i protest mod valget af Lars Boje Mathiesen til formand. At han nu i mellemtiden er ekskluderet, får hende ikke umiddelbart på andre tanker.

Nye Borgerlige fik et pænt kommunalvalg i Nordjylland i 2021. I otte af de 11 kommuner (og i regionsrådet) opnåede partiet repræsentation.

I dag er Nye Borgerlige dog kun repræsenteret i syv nordjyske byråd. I Aalborg har den enlige repræsentant, Rikke Pedersen, i al stilhed meldt sig ud af partiet for godt en måned siden.

Hendes farvel skyldes paradoksalt nok - set i lyset af den aktuelle situation i Nye Borgerlige - at hun ikke kunne se sig selv være medlem af et parti, der havde Lars Boje Mathiesen som formand.

- Oprindelig var jeg meget tilfreds med partiets ledelse. Men da Lars Boje Mathiesen så kom i spil som formand, måtte jeg sige fra. Man skal som medlem kunne spejle sig i de personer, der er i front, og det kunne jeg slet, slet ikke, siger Rikke Pedersen i dag til TV2 Nord.

I dag er Lars Boje Mathiesen efter et dramatisk hovedbestyrelsesmøde torsdag aften så fortid i Nye Borgerlige (og Pernille Vermund måske på vej til et comeback). Men det får ikke Rikke Pedersen til at melde sig ind i partiet igen.

- Jeg er ikke god til kaos. Og jeg er sikker på, at eksklusionen af partiformanden betyder, at Nye Borgerlige, uanset hvad der ellers sker, fortsat vil være et parti i kaos, siger hun.

Hun lader i et opslag på Facebook forstå, at hun også har manglet støtte fra parti-organisationen til sit arbejde, men at hun som eks-medlem af Nye Borgerlige “nu får mulighed for at sætte den samfundspolitiske filosof meget mere i spil”.

Rikke Pedersen siger til TV2 Nord, at hun indtil videre fortsætter som løsgænger i byrådet i Aalborg, hvor hun “ligesom før vil tage bestik af sagerne og give mit besyv med”.

Hun føjer til, at hun håber, at hun hen ad vejen vil “finde et andet godt sted at være medlem”. Hvilket parti det eventuelt kunne handle om, vil hun ikke give noget bud på.

Fakta

Ved kommunalvalget i Aalborg i 2021 stemte 3,6 pct. af vælgerne på Nye Borgerlige. Dermed blev partiet for første gang repræsenteret i byrådet i Nordjyllands største kommune. Af de 4064 stemmer, partiet fik, var 805 personlige stemmer på Rikke Pedersen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland