Eksklusion af Farsø Motionsklub til afstemning i DGI

I morgen tirsdag aften skal de godt 160 deltagere på DGI Nordjyllands årsmøde tage stilling til en anke fra Farsø Motionsklub. Klubben er blevet ekskluderet i to år for gentagne tilfælde af afsløret dopingmisbrug blandt medlemmerne, men bestyrelsen i Fars

<b>Årsmøde hos DGI Nordjylland</b>
- Det er klubbens demokratiske ret at blive hørt i så alvorlig en sag som en eksklusion. Så jeg ser frem til, at årsmødet får lejlighed til at diskutere eksklusionen. Men også efter at have modtaget anken, står bestyrelsen i DGI Nordjylland fortsat enigt bag beslutningen om eksklusion, siger Palle Fogh, formand for DGI Nordjylland.

<b>Tre positive tests</b>
DGI Nordjylland valgte at ekskludere Farsø Motionsklub, fordi der ved et uanmeldt besøg fra Anti Doping Danmark tidligere i år endnu engang blev konstateret positive dopingtests - denne gang for to medlemmers vedkommende. Anti Doping Danmark har taget positive tests ved sine seneste tre besøg i Farsø Motionsklub.

- DGI vedtog i 2007 en konsekvent kurs over for dopingmisbrug i sine medlemsforeninger. Det betyder, at medlemsforeninger kan ekskluderes, når der tredje gang konstateres positive dopingprøver, og derfor var eksklusionen af Farsø Motionsklub en nødvendighed, siger han og tilføjer:

<b>16 positive dopingsager</b>
- Det er ikke sådan, at de positive dopingprøver pludselig er begyndt at dukke op i Farsø Motionsklub. Anti Doping Danmark begyndte med uanmeldte besøg i 2003, og siden da har der hver eneste gang været udbytte i klubben. Med i alt 16 positive dopingsager har klubben en kedelig dansk rekord på det punkt.

<b>Håndvægte over 26 kg</b>
Palle Fogh konstaterer, at DGI Nordjylland har ydet rådgivning til klubben. Men selv om lederne har foretaget forskellige tiltag for at komme dopingmisbruget til livs, har det desværre vist sig ikke været tilstrækkeligt.

Anti Doping Danmark anbefaler at fjerne de tunge håndvægte over 26 kg, da erfaringer fra andre klubber viser, at netop de vægte kan tiltrække dopingmisbrugere.
Farsø Motionsklub har dog valgt at fastholde tilstedeværelsen af de pågældende vægte.

<b>Afstemning på årsmødet</b>
Klubbens anke over eksklusionen kommer til afstemning på årsmødet.