LIGE NU:

En anelse flere indbrud i juledagene i Nordjylland

Antallet af indbrud i juledagene er faldet på landsplan, men niveauet er steget en lille smule i Nordjyllands politikreds.

Hen over juledagene, den 20-25. december, er der indtil nu registreret 34 indbrud i privat beboelse i Nordjyllands politikreds.

Det tal er ind til videre en smule højere højere end antallet, 26, der blev registreret henover de samme dage sidste år. 

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

I år er der registreret 11 indbrud den 24. december, og foreløbigt er der registreret 10 indbrud den 25. december. De 21 indbrud er en fordobling i forhold til samme tidsperiode sidste år, hvor kun 10 indbrud var nået at blive registreret på daværende tidspunkt. 

Derved trodser Nordjyllands politikreds tendensen i resten af landet, hvor antallet af indbrud er faldet i juledagene i forhold til 2017. Samlet er der foreløbigt registreret 434 indbrud i hele Danmark, hvilket er et fald på cirka 15 procent i forhold til 2017.

- Rigtig mange danskere er på julebesøg henover julen, hvilket betyder, at rigtig mange huse står tomme i en periode. Og det frister jo svage sjæle, siger Niels Kronborg, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Værst udover Nørresundby

Værst gik det i år ud over Nørresundby. Her fik otte private hjem ubudne gæster i løbet af julen. Men selvom Nordjylland altså ikke slap for en bølge af indbrud i løbet af julen, er politiet ikke i tvivl om, at flere målrettede aktioner mod netop indbrudstyve den seneste tid, har haft en positiv effekt på antallet af juleindbrud.

- Alene det, at nogle af de personer sidder varetægtsfængslet netop nu, gør jo, at de ikke er i stand til at begå indbrud, konstaterer Niels Kronborg.

Alligevel forventer Nordjyllands Politi, at antallet af anmeldte indbrud vil stige i takt med, at folk de kommende dage vender hjem fra juleferien. Derudover opfordrer de til, at man også her i juledagene gør sig ekstra umage med at sikre sit hjem mod ubudne gæster.

- Julen er jo ikke slut endnu, og mange er til julefrokost i de kommende dage. Så folk skal tage deres forholdsregler. De skal sørge for at huset ser beboet ud og lave en aftale med naboen om at holde øje, lyder rådet fra Niels Kronborg.