Foto: Bruno Stagsted (arkiv)

Europæiske politikere skal lære nordjysk sundhed

Region Nordjylland har gjort sig bemærket blandt andre europæiske lande og skal nu være vært for regionspolitikere fra 13 europæiske lande på en konference, hvor de nordjyske erfaringer skal deles.

I de kommende dage er Region Nordjylland vært for en konference om sundhed. Deltagerne er små 100 regionspolitikere fra 13 europæiske lande, der i netværket Assembly of European Regions (AER) deler viden og erfaringer med hinanden.

Region Nordjylland er vært fordi de europæiske kollegaer finder de nordjyske erfaringer på blandt andet sundhedsområdet interessante.

Regionsrådsmedlem Medzait Ljatifi (A) er udpeget af Regionsrådet til at repræsentere Nordjylland i AER, og han ser frem til sammen med regionsrådsformand Ulla Astman (A) at være vært ved konferencen.

- Det er meget inspirerende som politiker at få indblik i, hvordan andre regioner arbejder med de samme processer og udfordringer, som vi har. Jeg synes, at vi i Nordjylland har rigtig mange gode erfaringer - også fra samarbejdet med kommunerne, så jeg er stolt over at kunne præsentere disse for vores europæiske gæster, siger Medzait Ljatifi.

Gæsterne skal på konferencen høre om erfaringer inden for det nordjyske TeleCare Nord projekt og om sundhedsaftalerne mellem region, kommuner og de praktiserende læger. Samtidig skal de europæiske politikere besøge Nordkraft og Sundheds- og Kvartershuset i Aalborg for med egne øjne at se nogle af de aktiviteter, der kommer ud af det tætte samarbejde mellem de nordjyske kommuner og Region Nordjylland.

Netop samarbejdet mellem de forskellige aktører på sundhedsområdet er unikt lige som den nordjyske praksis med at inddrage befolkningen i de politiske processer også har udlandets bevågenhed.

Derfor får gæsterne også indblik i, hvordan Region Nordjylland og de nordjyske kommuner samarbejder omkring patientforløb samtidig med, at de også skal høre om inddragelse af unge i tilblivelsen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi.