LIGE NU:

Faktarøver løsladt

Den 40-årige mand, som i aftes røvede Fakta i Frederikshavn er løsladt, efter at have tilstået røveriet.

Den 40-årige mand blev ikke fremstillet i grundlovsforhør. Det ryster moren til den 17-årige ekspedient, som røveren slog i ansigtet under flugten med en hjernerystelse til følge.

- Jeg er rystet over, at han er blevet løsladt. Det krænker ens retsbevidsthed. Han kan jo komme ind i butikken igen i morgen, siger Jeanette Lassen til TV2/Nord.

Nordjyllands politiet vurderede ikke at der var mulighed for at få ham varetægtsfængslet.

- I det her tilfælde stjæler han først pengene og bagefter slår han for at komme væk. Dermed falder han ind under den milde røveriparagraf, og da han ikke tidligere er sat i forbindelse med røveri og vold, er der ikke belæg for at fængsle ham, siger Søren Gade, Chefanklager, Nordjyllands Politi.

Den 40-årige mand har også tilstået røveriet og hændelsesforløbet. Søren Gade er godt klar over at situationen rører lidt ved retsfølelsen.

- Der er tale om en tilståelsessag, så vi satser på hurtigt at få den berammet ved domstolene og få en afgørelse, så han hurtigt kan få sin dom, siger Søren Gade, Chefanklager, Nordjyllands Politi.

Alligevel er Jeanette Lassen ikke tilfreds.

- Min datter får en voldsom behandling. Han slår hende med en knytnæve i ansigtet, så hun vælter omkuld og hun er meget rystet i dag, siger Jeanette Lassen til TV2/Nord.