Foto: Per Frank Paulsen

Fåmælt smuglertiltalt indrømmede

Som den tredje af i alt seks tiltalte var en 28-årig mand kortvarigt i vidneskranken i Retten i Hjørring.

"Det vil jeg ikke udtale mig om."

Den sætning sad tilsyneladende på den 28-årige nordmands rygrad, da han kort før middag blev afhørt i Retten i Hjørring på Ålbæk-sagens andendag.

Den 28-årige ville ikke fortælle om sit forhold til de medtiltalte, ligesom han heller ikke ville sige noget om hvem han har været i kontakt med. Anklageren læste ellers SMS-beskeder op, men den tiltalte ville altså ikke sige hvem de var fra.

Han fortalte, at han kom til Danmark i en Volvo lejet i Holland, men derudover ville han heller ikke sige noget om sin rejse.

Ikke engang, at han var sammen med den 37-årige, der blev anholdt sammen med ham på havnen i Ålbæk ville han sige. Selvom det er faktiske omstændigheder, at de begge blev anholdt på havnen.

Den 28-årige kom dog på kluntet vis alligevel til at indtage en central rolle i smuglersagen. Mandag kom det frem, at den 37-årige havde 45 kilo hash med til Ålbæk mens det tirsdag formiddag kom frem at en 29-årig tiltalt havde fragtet 80 kilo hash til Ålbæk fra Silkeborg. Altså manglede der, før den 28-årige indtog vidneskranken, 135 kilo hash.

- Vi har hørt, at tre har indført hash, så er det nærliggende at tro, at du har transporteret de sidste 135 kilo, sagde dommeren til den 28-årige.

Til det svarede han:

- Jeg ved ikke, hvor meget der var.