Fårup tabte gæster i 2012

Foto: Tv2nord.dk

Sommerlandet rykker en placering ned på top-50-liste.

Ingen over og ingen ved siden af. Sådan kan Tivolis førsteplads på VisitDenmarks liste over de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark beskrives.

Man skal dog ikke langt ned af listen for at komme væk fra hovedstaden og til Nordjylland. Fårup Sommerland er nemlig at finde som den 7. mest besøgte attraktion i Danmark og havde i 2012 besøg af 602.739 gæster.

Det er dog 38.261 gæster færre end i 2011 og faldet på seks procent koster da også Fårup Sommerland en placering på listen. Og faktisk er det en helt ny kombattant der sender sommerlandet ned på listen. Med 620.000 gæster overtager Lalandia Billund 6. pladsen. Det sker fordi årets liste for første gang også omfatter vandlandsattraktioner.

Nordjylland er ellers godt repræsenteret på listen og med 411.426 gæster indtager Aalborg Zoo 15. pladsen og slår både Odense Zoo, Givskud Zoo og Knuthenborg Safaripark. Hvis man vil se dyr er det faktisk kun i København man vil støde på flere mennesker end i Aalborg.

De øvrige nordjyske attraktioner på listen er Jesperhus Blomsterpark, Nordsøen Oceanarium, Dayz Rønbjerg, Skagen Museum og Utzon Center i Aalborg.

Forsiden lige nu