LIGE NU:

Fejl i undersøgelse: Handicappede har bedre forhold end antaget

Aalborg Kommunes tilbud til handicappede er langt bedre, end en undersøgelse fra Socialpædagogernes Landsforbund viser.

Det var trist læsning for de nordjyske kommuner, da Socialpædagogernes Landsforbund i december offentliggjorde resultatet af en landsdækkende undersøgelse.

Undersøgelsen viste, at de fleste nordjyske kommuners indsats på handicapområdet var blandt de ringeste i landet. Aalborg Kommune lå nummer 80 på listen, men den placering var ikke korrekt.

- Aalborg Kommune har en meget bred vifte af fagligt højt kvalificerede tilbud på handicapområdet. Hvis disse tilbud var registreret korrekt, ville Aalborg ligge betydeligt bedre i undersøgelsen. Det er klart, at der fortsat kan skabes forbedringer af indsatsen, men kommunens tilbud er generelt fuldt på højde med, og i mange tilfælde bedre end dem i andre kommuner, siger Peter Kristensen, kredsformand for socialpædagogerne.

Handicaprådet i Aalborg Kommune var uforstående over for kommunens lave placering, da listen blev offentliggjort. Derfor drøftede man emnet med Socialpædagogernes Landsforbund.

- Der er en række klare fejl i undersøgelsen, hvilket er erkendt af Socialpædagogernes Landsforbund. Jeg forstår ikke, at Socialpædagogernes Landsforbund ikke har offentliggjort en revideret liste, siger Ulla Ringgren, formand for handicaprådet i Aalborg Kommune.

Du kan se alle undersøgelsens resultater på www.socialtindeks.dk.