LIGE NU:

Fingrene væk fra fredagscaféerne

Studentersamfundet er træt af restauratørernes korstog

Studentersamfundet tager afstand fra, hvad man kalder organisationen Danmarks Restauranter og Caféers korstog mod fredagscaféerne.

- Universiteternes støtte til fredagscafeérne er en direkte støtte til studiemiljøet, siger Jonas Caben Iversen, Aalborg Universitet. Han er politisk viceordfører for Studentersamfundet.

Gennem de sidste mange år er der er lavet tiltag på universiteterne i Danmark i erkendelse af de gavnlige
effekter et frugtbart studiemiljø fører med sig, så som lavere frafaldprocenter og kortere gennemførselstid - hedder det i en pressemeddelelse fra Studentersamfundt.

At universiteterne i Danmark har valgt at støtte fredagscafeerne kan derfor også ses som en direkte støtte til fremme af studiemiljøet. Netop dette argument mener Studentersamfundet på Aalborg Universitet man skal fokuserer på i debatten om fredagscafeerne.

- Danmarks Restauranter og Caféer (DRC) må indse at vi ikke gør dette for at tage kunder fra deres medlemmer, siger Jonas Caben Iversen.

Han henviser til, at Aalborg Universitets prorektor Hanne Katrine Krogstrup og Rektorkollegiets formand Jens Oddershede også ser på fredagscaféerne som et vigtigt element i et godt studiemiljø.