Foto: Per Frank Paulsen

Fire litauere varetægtsfængslet for minktyveri i Nordjylland

De fire minktyve blev taget med skind, Nordjyllands Politi mener stammer fra et nyt indbrud i en minkfarm ved Tranum.

Natten til mandag er fire litauiske mænd blev anholdt for organiseret tyveri af minkskind. Anholdelsen blev foretaget af afdelingen Særlig Efterforskning Vest og Nordjyllands Politi.

Det er en målrettet efterforskning, der førte politiet på sporet af mændene, der i alderen 30-38 år, skriver Østjyllands Politi en pressemeddelelse.

Kvartetten blev anholdt på friske spor med en større mængde skind, som politiet mener stammer fra et netop begået indbrud i en minkfarm ved Tranum i Nordjylland. 

Læs også Aktive tyve: Vendsyssel ramt af 55 indbrud på en weekend

Vicepolitiinspektør Morten Vegger fra Særlig Efterforskning Vest oplyser, at nattens aktion er et godt eksempel på, hvordan Særlig Efterforskning Vest kan understøtte en politikreds i indsatsen mod organiseret kriminalitet begået af omrejsende kriminelle grupper.

- Nattens anholdelser er forhåbentlig med til at forhindre, at andre minkfarmere i landsdelen får ubudne gæster og mister store værdier. Vi har tidligere set,  at der på denne tid af året bliver begået en del indbrud på minkfarme og derfor har vi særligt fokus på området, siger Morten Vegger.

Alle fire mænd fremstilles i grundlovsforhør klokken 13 ved retten i Aarhus med anmodning om varetægtsfængsling.

OPDATERET 14.45: De fire mænd erkendte i retten, at de har begået indbrud på minkfarm og blev alle varetægtsfængslet i fire uger.