LIGE NU:

Flere sager om underslæb i idrætsforeninger

Sagen om underslæb i Klokkerholm Idrætsforening er langt fra den eneste. Det er nemlig et stigende problem i de danske idrætsforeninger, lyder det fra Danmarks Idræts-Forbund.

Antallet af sager om underslæb i idrætsforeninger er steget de seneste år, mener Danmarks Idræts-Forbund. Udmeldingen kommer, efter at det er kommet frem, at en tidligere kasserer i Klokkerholm Idrætsforening har stjålet 367.000 kroner fra klubkassen.

- Heldigvis oplever vi stadigvæk sjældent underslæb. Men vi fornemmer, at der er sket en stigning i antallet af tilfælde de seneste år, siger Jan Larsen, juridisk konsulent i Danmarks Idræts-Forbund.

Han mener, at stigningen skyldes finanskrisen:

- Jeg gætter, men jeg tror, at det er krisen, der kradser. Det gør måske, at motivationen til at gøre det forkerte, er større end ellers, siger han.

Et lille udpluk fra de seneste år viser, at en kasserer fra Brande IF har stjålet 486.000 kroner fra klubbens kasse. En kasserer fra Osted If har brugt 229.000 kroner af klubbens penge på at betale egne regninger. I Tarup-Paarup If har en kasserer lænset klubben for ikke mindre end 750.000 kroner. Hirtshals Boldklub har mistet 200.000 på samme måde, og nu er Klokkerholm altså også ramt.

For at undgå de kedelige sager råder Dansk Idræts-Forbund klubberne til, at der altid er to mand til at holde styr på økonomien. Alt for ofte sidder kasseren nemlig alene på pengekassen:

- Hvis kassereren sidder alene med pengekassen, er det den eneste person, der har overblik over foreningens bankkonti, og den eneste der bestemmer over transaktionerne, og på den måde kan man nemmere føre penge over til sig selv, uden at det opdages, siger Jan Larsen.

Han råder foreninger til enten at sørge for, at kassereren løbende skal rapportere om økonomien på bestyrelsesmøder, eller man kan sørge for, at et bestyrelsesmedlem også har et overblik over pengene

Dansk Idræts-Forbund anslår, at der er mellem 5 og ti sager om underslæb i Idrætsforeninger hvert år.