LIGE NU:

Flest flytter fra Læsø

En ny undersøgelse viser, at flest 33-årige bliver boende i Aalborg, mens Læsø har langt sværere ved at holde på borgerne fra årgang 1979.

Der er stor forskel de nordjyske kommuner imellem, om de kan holde på de unge mennesker, der er født indenfor kommunegrænsen, eller ej.

Det viser en ny undersøgelse, som Momentum har lavet ud fra tal fra Danmarks Statistik. Her har man sammenlignet de 33-åriges adresse pr. 1. januar 2013 med deres adresse dengang de forlod grundskolen midt i 1990erne.

Ved at se på flyttemønstrene for årgangen 1979 er man kommet frem til, at Aalborg er den kommune i Danmark, hvor flest har valgt at blive boende efter deres teenageår. Hele 59,8 procent af årgangen er blevet i Aalborg.

Anderledes ser det ud længere nordpå ved Læsø Kommune, som ligger i bund i statistikken. Her er det kun lykkedes at lokke 14,8 procent af årgang 1979 tilbage til øen i dag.

- Det er da en træls situation, men det er desværre sådan, det er i udviklingen, og det er en meget svær opgave at vende det, siger borgmester på Læsø Tobias Borch Johansen (Læsø Listen).

Han pointerer at kommunens lille størrelse vil påvirke tallene i en sådan undersøgelse. Ikke desto mindre er fraflytningen noget, som har stort fokus på Læsø.

- Jeg tror ikke, vi skal fokusere så hårdt på at få dem til at blive. Man skal ikke altid gå efter det umulige. Jeg tror, man skal fokusere mere på at få nogle andre til at interessere sig for Læsø og lave en udbytning, siger Tobias Borch Johansen.

Se med i vores udsendelse i aften, hvor vi får reaktioner på undersøgelsen fra Aalborg Kommune.