LIGE NU:

Flyene flyver igen normalt fra Aalborg

Aalborg Lufthavn melder om normal trafik onsdag morgen. Kun en enkelt flyafgang var fra morgenstunden aflyst.

Alt tyder på, at luftrummet over Aalborg ikke bliver ramt hårdere af den islandske askesky, end det skete i løbet af tirsdagen, hvor syv flyvninger blev aflyst.

Aalborg Lufthavn melder onsdag morgen om stort set normal trafik. Efterdønningerne fra tirsdagens problemer betyder dog, at der fortsat kan forekomme forsinkelser.

Onsdag morgen var SAS-flyet klokken 06.20 aflyst, men det skyldes mandskabsmangel. Også et KLM fly er forsinket på grund af uregelmæssighederne tirsdag.

- De seneste meldinger fra luftfartsmyndighederne tyder på, at askesituationen er i bedring. Vi forventer morgentrafikken forløber uden de store påvirkninger. Efterdønningerne betyder dog, at der fortsat kan forekomme forsinkelser, skriver Aalborg Lufthavn på deres hjemmeside, www.aal.dk.

Ifølge Flyvesikringstjenesten Naviair er det værste nu overstået, set ud fra de seneste kort over askeskyens færden i Europa.

Kun få flyvninger til Tyskland er i dag blevet aflyst. Det er sket fordi luftrummet over Nordtyskland i dag er lukket på grund af askeskyen.