Første spadestik til Stjerneskolen

Frederikshavn Kommune tager fredag første spadestik til en ny skole.

Fredag er politikere, samarbejdspartnere og pressen inviteret til en eftermiddag i stjerneskolens tegn. Der vil blive skuet fremad på den kommende byggeproces og på det liv, der venter elever, lærere og personale på én af landets mest moderne skoler. Spaden skal i jorden, og der skal skåles på et godt samarbejde.
Det bliver en eftermiddag, hvor fundamentet for den nye stjerneskole skal fejres. 

- Med det første spadestik begynder en lang og spændende historie. En historie som er betydningsfuld for hele kommunen, og som uden tvivl vil blive husket af alle de mennesker, der i dag lægger stenene til den nye skole og for de mange børn og voksne, der kan glæde sig til et skoleliv, hvor kun fantasien sætter rammerne. Jeg er meget stolt over, at vi i Frederikshavn Kommune kan byde velkommen til et skolebyggeri, der rækker ud i fremtiden, udtaler borgmester i Frederikshavn Kommune, Lars Møller. 

Siden kontraktindgåelsen i juni er detailprojekteringen indledt, og der har været afholdt en række brugerworkshops for at udveksle idéer om indretning og krav til funktioner. Lige nu er gravemaskiner i gang på byggepladsen. Når dette arbejde er afsluttet, er grunden klar til nyt byggeri. 

- Når vi samles til første spadestik, vil man allerede kunne se fundamentet til skolens Zone A - det vil sige området for 0.-1. årgang og SFO. Jeg forventer også, at vi vil være i gang med afrømning og udgravning til Zone B, som bliver området for 2.-3. klasses elever, udtaler Klaus M. Rasmussen, der er projektchef hos MT Højgaard A/S.

Derfra går det hurtigt med byggeriets etaper, og inden årets udgang vil håndværkere være i gang på hele skolen. Fra efteråret 2012 tager man fat på de udvendige arealer.