LIGE NU:

Forsvarer: Tro ikke blindt på pigen

Forsvareren for moren i Serritslevsagen mener, pigen måske er ved at udvikle sit eget realityshow.

Den 37-årige mor til den store børneflok i Brønderslevsagen skal ikke dømmes for vanrøgt, medvirken til vold, grove legemsangreb og indespærring af hendes nu 21-årige steddatter, der angav familiens trøstesløse mistrivsel i februar 2010.
 
Det konkluderer kvindens forsvarer, advokat Henrik Garlik Jensen, tirsdag i Byretten i Hjørring. Der er slet ikke beviser for hendes medvirken, mener han.
 
- Min klient kunne ikke handle anderledes, end hun gjorde, siger forsvareren, der rejser alvorlig tvivl om det fældende vidneudsagn, som den 21-årige pige har givet i sagen mod sin far og stedmoren.
 
Det var pigen, der en kold dag i begyndelsen af februar 2010 flygtede fra sit uhumske hjem i Serritslev og startede, hvad der siden blev kendt som Serritslevsagen.
 
Henrik Garlik Jensen siger i sin procedure, at pigen måske er ved at udvikle sit eget realityshow.
 
- Unge mennesker gør jo alt for at komme i medierne, siger forsvareren og henviser til, at pigen onsdag aften medvirker i en DR-dokumentar om Serritslevsagen.
 
- Hun får måske den opmærksomhed nu, som hun aldrig fik som barn og siden, siger Henrik Garlik Jensen og advarer nævningerne mod blindt at stole på pigens forklaring.
 
Han drager paralleller til de østrigske sager, hvor piger var indespærret i årevis.
 
- Er pigen måske det danske svar på den østrigske pige Natacha Kampusch, der var indespærret i otte år, siger forsvareren.
 
Forsvareren for den hovedtiltalte far i sagen - en 41-årig mand - fortsætter forsvarets procedurer tirsdag formiddag.