LIGE NU:

Fra Skagen til København i løbesko

To nordjyder begyndte fredag på et vanvittigt løbeprojekt. De vil løbe 100 kilometer om dagen gennem Danmark på syv dage. Og det er kun opvarmningen.

Fredag morgen løb Ole Mose Nielsen og Casper Juhl Simonsen afsted fra toppen af Danmark. Retningen var stik syd.

I løbet af den næste uge, skal de to mænd løbe 100 kilometer om dagen for til sidst at ende i København, og hvis det går som planlagt, bliver det den 18. september.

Turen er kun opvarmningen. Med hjælp fra virksomheden Spirazion har Ole Mose Nielsen og Casper Juhl Simonsen planlagt et grænseoverskridende løbeprojekt. I marts 2015 skal de løbe lange distancer på alle syv kontinenter på syv dage. De ved endnu ikke, hvor langt, men måske bliver det 100 kilometer på hvert kontinent.

- Det at prøve noget nyt og presse grænsen, det er også noget, man lærer af. Så der er også en eller anden form for selvudvikling, man lærer noget om sig selv, og hvordan kroppen og sindet reagerer, når man bliver presset, siger Ole Mose Nielsen.

Det er ikke første gang, at de to løbere vover sig ud på et vildt løbeprojekt. Sidste år løb de syv maratonløb på syv kontinenter på syv dage. Men allerede lige efter de var vendt hjem, havde de nye planer i støbeskeen.

- Dengang vi kom hjem, så kom vi sådan til at spekulere lidt over det, og sådan rent logistisk, så burde det kunne lade sig gøre at løbe det dobbelte. Så er spørgsmålet bare, om benene kan holde til det.

Udover løbeprojekterne med Casper, har Ole svømmet over Gibraltarstrædet, cyklet rundt om Titicaca-søen og besteget verdens højeste bjerg. Alle tingene gjorde han i løbet af halvanden måned sidste år.