Håndværkere stak af

Arkivfoto

En landsdækkende aktion torsdag afslørede flere brud på reglerne på de nordjyske byggepladser. Der var endda tilfælde, hvor håndværkere stak af, når de så Arbejdstilsynets grønne hjelme.

Det er et trist resultat, som Arbejdstilsynet sidder med efter en større aktion mod landets byggepladser. I Nordjylland måtte man standse arbejdet på halvdelen af de besøgte pladser. 

Det overvejende problem var, at håndværkerne ikke havde sikret sig ved arbejde i højden.

- Typisk havde man ikke sikkerhedsforanstaltningerne i orden, når vi kom fordi. I nogle tilfælde var der slet ikke nogen stilladser, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Gitte Møller Jensen, til TV2/Nord.

I Nordjylland blev cirka 25 byggepladser i Aalborg-området, Hjørring og Brønderslev besøgt. Ved dagens aktion var der også fokus på udenlandske håndværkere, men ifølge Gitte Møller Jensen, så er det i lige så høj grad danske firmaer, som bryder reglerne. 

I nogle tilfælde oplevede Arbejdstilsynet, at håndværkerne simpelthen stak af fra byggepladsen, når de så, at forholdene skulle kontrolleres.

Status efter dagens aktion er, at der fortsat er problemer på de nordjyske byggepladser.

- Jeg synes, det er godt, at vi kom ud på pladserne i dag. De steder, hvor der var problemer, kan snart se frem til endnu et besøg fra os i den nærmeste fremtid, siger Gitte Møller Jensen til TV2/Nord.
 

Forsiden lige nu