LIGE NU:

Huspriserne stiger: I år er dit hus blevet 9000 kroner mere værd

Prisen på et gennemsnitligt parcelhus i Nordjylland er steget med 9.380 kroner fra januar til juni i år, viser tal fra Boligsiden.

Er du parcelhusejer, så er dit hus højst sandsynligt mere værd nu, end det var i begyndelsen af året. Huspriserne stiger nemlig – og i gennemsnit er kvadratmeterprisen på et hus i Nordjylland steget fra 9.666 kroner i januar til 9.733 kroner i juni.

Det svarer til en stigning i værdien på 9.380 kroner for et parcelhus på 140 kvadratmeter. Det viser tal fra Boligsiden, som Nybolig har beregnet.

Prisstigninger på parcelhuse

- Det går ufatteligt godt på boligmarkedet i øjeblikket, og vi ser ikke umiddelbart noget, der skulle lave om på den positive udvikling, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Selvom der altså er fremgang for de nordjyske parcelhusejere, halter regionen bagefter resten af landet. I Nordjylland er den gennemsnitlige prisstigning på 0,7 procent, og det er den laveste stigning i Danmark. Region Midtjylland ligger i front med en stigning på 6,2 procent.

Priserne vil formentlig fortsætte med at stige.

- Udviklingen drives af en sund indstilling, og ikke af spekulation. Langt de fleste leder efter en ny bolig med lang tidshorisont, og mulighederne for finansiering er attraktive, så det spiller ikke en stor rolle for køberne, at priserne stiger, siger Thomas Hovgaard.

I juni kostede et hus på 140 kvadratmeter i Nordjylland i gennemsnit 1.362.620 kroner.

Det er i Frederikshavn og Brønderslev Kommuner, huspriserne stiger mest.