Ingen køber solceller

Salget af solceller er gået fuldstændigt i stå, efter at der er vedtaget nye regler. Flere nordjyske virksomheder fortæller, at de intet har solgt har solgt siden sidst i november.

Salget af solcelleanlæg er næsten gået i stå, siden et bredt flertal i Folketinget 20. november fremsatte et lovforslag om støtte til solcelleanlæg, der gjorde det mindre attraktivt for private boligejere at investere i solceller.

De nye regler har fået store konsekvenser for branchen, og det mærkes også i Nordjylland.

Mads Bildes solcellefirma i Frederikshavn SpinnerWind & Solar havde før de nye regler syv ansatte og solgte 100 solcelleanlæg om året. I dag er Mads Bilde alene i firmaet, og har siden de nye regler ikke solgt noget som helst.

- Vi er gået fra at være en forretning i rivende udvikling, til at være i afvikling. Jeg har været nødt til at sige farvel til mine ansatte. I dag er der kun mig, og engang imellem en freelanceansat, fortæller han.

De nye regler mærkes også hos Nordjysk Solenergi i Brønderslev og Jysk Solenergi i Bælum, der siden reglerne trådte i kraft, heller ikke har solgt ét eneste solcelleanlæg.

Sidste år blev der solgt 76.000 solcelleanlæg på landsplan, men Energinet.dk anslår, at der under de nye regler kun er solgt 50.


Seneste nyt

fra Nordjylland