Seneste nyt:

Ingen køber solceller

Salget af solceller er gået fuldstændigt i stå, efter at der er vedtaget nye regler. Flere nordjyske virksomheder fortæller, at de intet har solgt har solgt siden sidst i november.

Salget af solcelleanlæg er næsten gået i stå, siden et bredt flertal i Folketinget 20. november fremsatte et lovforslag om støtte til solcelleanlæg, der gjorde det mindre attraktivt for private boligejere at investere i solceller.

De nye regler har fået store konsekvenser for branchen, og det mærkes også i Nordjylland.

Mads Bildes solcellefirma i Frederikshavn SpinnerWind & Solar havde før de nye regler syv ansatte og solgte 100 solcelleanlæg om året. I dag er Mads Bilde alene i firmaet, og har siden de nye regler ikke solgt noget som helst.

- Vi er gået fra at være en forretning i rivende udvikling, til at være i afvikling. Jeg har været nødt til at sige farvel til mine ansatte. I dag er der kun mig, og engang imellem en freelanceansat, fortæller han.

De nye regler mærkes også hos Nordjysk Solenergi i Brønderslev og Jysk Solenergi i Bælum, der siden reglerne trådte i kraft, heller ikke har solgt ét eneste solcelleanlæg.

Sidste år blev der solgt 76.000 solcelleanlæg på landsplan, men Energinet.dk anslår, at der under de nye regler kun er solgt 50.