LIGE NU:

Internet på ferien er et must

Det er stort set umuligt at leje et sommerhus eller et hotelværelse ud, hvis ikke der er internet. Den erkendelse er turistbranchen nået frem til.

Turisterne bliver væk, hvis ikke de kan komme online, selv om de holder ferie. Sådan lyder konklusionen flere steder i det nordjyske ferieland.

Hos Skagen Feriehusudlejning oplever bookingmanageren, at efterspørgslen er langt større på feriehuse med internet, end på dem, der ikke har.

- Der er nogen gæster, der ringer og spørger, inden de booker, om der er internet på et hus, som de har set. Der er helt klart en stigende efterspørgsel, og det er helt klart vigtigt for folk, siger Ulla Hain fra Feriehusudlejningen.

Også Brøndums Hotel i Skagen har ladet internettet flyttet ind. Det gamle badehotel holder sig ellers til de gamle dyder og traditioner, men når det gælder WiFi, er det en anden sag.

- Vi vil gerne være gammeldags, yde service på gammeldags vis og være gammeldags i vores optræden. Men sådan helt basale faciliteter som internet, det er vi nødt til at have, og det kan vi sagtens give folk adgang til, uden det i øvrigt påvirker vores rammer, siger daglig leder Kresten Skeel Langvold.

En ny undersøgelse, som hotels.com står bag, viser, at gratis wifi på hotellet er den næstvigtigste facilitet på danskerne ønskeliste.

En gæst på Brøndums Hotel bekræfter tendensen.

- Som selvstændig har jeg brug for at kunne søge de oplysninger, jeg skal bruge, og have de medier, jeg har brug for. Også når jeg holder ferie, siger Merethe Hviid fra Horsens, der ville fravælge et hotel, hvis ikke der er adgang til internettet.

- Det er helt afgørende for mig, siger hun.

- Det er klart, at vi kan ikke leve videre i år 2014 uden at have et trådløst net, hvis alle andre hoteller har det, siger Kresten Skeel Langvold fra Brøndums Hotel.

Ifølge undersøgelsen fra hotels.com er danskerne allervigtigste prioritet i øvrigt en restaurant på hotellet.