LIGE NU:

Jakob Axel Nielsen vil se på SAS-sagen

Den ny transportminister siger, at de to ulykker med Dash 8-Q400 fly ligner en tendens og kalder situationen "dybt betænkelig".

Jakob Axel Nielsen (K) udbad sig betænkningstid i forhold til at komme med politiske udmeldinger, da han onsdag eftermiddag overtog transport- og energiministeriet fra partifællen Flemming Hansen, det oplyser Ritzau.
Men den nye minister måtte efter sin tiltrædelsestale forholde sig til de to ulykker med Dash 8-Q400 fly, som SAS har været udsat for i den seneste uge.

- Jeg synes, det begynder at ligne en tendens, men mere kan jeg ikke sige nu. Vi skal finde ud af, hvad der er sket, men selvfølgelig er det dybt betænkeligt, at to ens fly falder ned inden for samme uge, og det er samme fejl, sagde Jakob Axel Nielsen.

- Det er en sag, hvor jeg sammen med mine embedsmænd vil sætte mig ind i, hvad der er op og ned i sagen, og hvad der er sket.
Som nordjyde benytter han ofte Aalborg Lufthavn, hvor den første ulykke skete. Derfor har sagen gjort et stort indtryk på ministeren.

- Jeg sad i Taiwan og så klippet på Jyllands-Postens hjemmeside. Da tænkte jeg, at det lige godt kunne have været mig, der sad der. Jeg har fløjet med flyet og landet på den landingsbane utrolig mange gange, sagde Jakob Axel Nielsen i forbindelse med sin tiltrædelse.